lips paint matte malaysia

Jenis-Jenis Lips Paint Matte Malaysia Pilihan 2020

Lip Paint Matte Malaysia merupakan alat solek yang menjadi semakin trending bagi kaum wanita. Tanpa adanya Lip Paint Matte ini, maka wanita akan berasa dirinya tidak lengkap. Bukan itu sahaja, ia juga boleh mengurangkan keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang lain.

L'Oréal Brasil GIF - Find & Share on GIPHY

Lip Paint Matte Malaysia juga mempunyai trend tersendiri seiring dengan peredaran masa. Terdapat pelbagai jenis lipstik yang boleh anda dapatkan dipasaran sekarang. Ini adalah senarai lipstik liquid yang terbaik di Malaysia.

Jika anda mencari jenis lip paint matte untuk bibir anda, berikut adalah senarai lip paint matte yang boleh anda gunakan untuk lengkapkan alat solek khas supaya anda kekal lihat menawan.

Jenis-Jenis Lips Paint Matte Malaysia

1. Lips Paint Matte Malaysia Jenis Pelembab

Jika anda punyai bibir kerap kering atau anda sering kerja di bawah aircond sejuk yang membawa kepada dehidrasi, Lips Paint Mtte Jenis Pelembab ( Moisturizing Lips Matte ) sesuai untuk anda. Ianya membuatkan bibir anda jadi lembut dan licin.

Bahan yang digunakan untuk Lips Paint Matte Malaysia Jenis Pelembab ini khusus seperti Vitamin E, Glycerin dan Aloevera.


Kebaikan Vitamin E

Vitamin E sangat popular akan fungsinya dalam kesihatan kulit. Ianya adalah salah satu Fat Soluble Vitamin yang membantu memelihara dan memulihari kulit.

Vitamin-E Skincare Sticker by Natur-E Indonesia for iOS & Android | GIPHY

Kebaikan Glycerin

Glycerin bukan glycerol. Glycerin adalah simple polyol kompaun yang digunakan dalam perubatan khas untuk rawatan untuk memastikan kulit sentiasa lembab. Ianya agen khas untuk mengelakkan kulit dari kering, kusam dan elakkan kulit dari gatal.

Kebaikan Aloe

sticker for iOS & Android | GIPHY

Aloe atau dalam bahasa Melayu dipanggil sebagai lidah buaya. Manfaat Aloe ini sangat banyak. Untuk kulit, Aloe ini berperanan mengurangkan rasa gatal dan bengkak. Bahan ini apabila berada di lips paint matte menjadikan produk ini sangat selesa dipakai.

2. Lips Paint Matte Jenis Satin dan  Sheer

Pilihan Lip Paint Matte lain untuk bibir kering adalah Satin & Sheer Lips Paint Matte. Lips Matte jenis ini turut membantu dalam melembabkan bibir dan membantu bibir kekal hidrat.

Bibir akan kelihatan bersinar dan lebih glossy.

Lips Paint Matte jenis Satin dan Sheer ini tinggi kandungan minyak dalam formulasinya. Apabila anda melihat Lips Paint Matte Jenis Satin dan Sheer ini lebih gelap berbanding apabila memakainya di bibir.


Salah satu cara untuk pakai lips paint matte jenis berminyak ini, anda harus memakainya berulang kali untuk dapatkan kesan sekata di atas permukaan bibir.


Lips Matte Jenis Satin ini berada di antara Matte dan Cream. Ianya tidak terlalu glossy seperti memakai krim di bibir , dan tidak terlalu flat atau datar seperti memakai matte. Menariknya, ianya mudah dipakai dan selesa seperti anda rasa anda tidak memakai lipstick langsung.

3. Lips Paint Matte Jenis Matte lipstick

Lips Paint Matte jenis Matte adalah Lips Paint Matte yang sempurna bagi anda yang mahukan pilihan warna-warni dan tona yang pelbagai untuk kesesuaian mekap anda.

Lips jenis ini punyai kesan flat atau datar dan tidak terlalu bersinar.

Jika anda mahukan kesan yang lebih lembut dan tampak seperti remaja, gunakan Lips Paint Matte.

Lips Paint Matte juga disarankan untuk digunakan bersama produk mekap tambahan yang mengandungi Vitamin E dan juga Aloe. Kedua-dua bahan ini bagus untuk pelihara dan pemuliharaan kulit disamping memberi kesan lembab pada kulit.

4. Lips Paint Matte Jenis Cream lipsticks

Untuk wanita anggun yang punyai bibir yang kecil, saranan kami adalah untuk anda gunakan Lips Paint Matte Jenis Cream.

Lips Paint Matte Jenis Cream diformulasi khas dengan kesan lembut dan selesa apabila digunakan ke atas permukaan bibir. Lips Paint Matte Jenis Cream ini tidak terlalu bersinar.

Lips Paint Matte Jenis Cream ini mengandungi wax yang bertindak sebagai pelapis untuk melindungi kulit bibir. Tapi pada masa yang sama, ianya juga akan menyebabkan bibir kering.

5. Lips Paint Matte Jenis Pearl dan Frosted

Lips Paint Mate Jenis Pearl dan Frosted ini akan membuatkan bibir anda kelihatan menyerlah dan bersinar. Kesannya dari jarak yang tidak terlalu jauh, bibir anda tampak kelihatan sinar sparkle dan glisten.

Kelebihan menggunakan Lips Paint Matte jenis Pearl dan Frosted ini adalah Lips Matte jenis ini memantulkan cahaya semula. Menariknya, bibir anda kelihatan seolah-oleh seperti bercahaya.

Namun yang demikian, Lips Paint Matte jenis Pearl dan Frosted ini membuatkan bibir rasa berat dan kering.

Untuk atasi masalah ini, anda disarankan untuk menggunakan pelembab pada bibir anda terlebih dahulu sebelum menggunakan Lips Matte Jenis Pearl dan Frosted.

Aplikasikan produk mekap yang mengandungi glycerin , vitamin E dan Aloe pada bibir sebelum gunakan lips matte jenis pearl dan frosted ini.

Cara Guna Lips Paint Matte

Lips Paint Matte tidak dinafikan antara pelengkap produk kosmetik yang disukai oleh wanita  anggun dan moden. Ianya membuatkan wajah lengkap. Dengan tambahan warna dan tona yang bersesuaian, mekap anda jadi sempurna. Anda nak kelihatan cantik dan menawan, gunakan Lips Paint Matte.

Walaubagaimanapun, ramai juga turut mengadu penggunaan lips paint matte terlalu kerap adakala membuatkan bibir rasa kering. Anda juga boleh cek bibir anda di hadapan cermin jika bibir ada kering atau punyai rekahan yang akan membuat bibir tidak cantik seperti biasa.

Tidak perlu risau, ianya normal. Namun anda boleh atasi perkara ini dengan menggunakan produk tambahan yang mengandungi pelembab atau moisturizer.

Bahan yang ada di kebanyakkan Lips Paint Matte Malaysia tidak dinafikan antara yang terbaik wujud di pasaran, tapi untuk sempurnakan menggunakan penggunaan Lips Paint Matte ini, berikut adalah bahan tambahan yang anda boleh gunakan.

1. Gunakan Cara Exfoliate

Bahan ini adalah bahan asli semulajadi yang anda boleh gunakan di dari dapur rumah anda. Hanya gunakan tiga bahan ini iaitu gula, minyak zaitun dan madu, gaulkan bahan-bahan ini.

Kemudian urutkan bahan-bahan ini di bibir anda dalam 1 minit ke 3 minit. Kemudian bilas.

Bibir anda akan rasa lembut dan licin. Exfoliating akan menimbulkan kesan sekata pada bibir anda.

2. Tambahkan pelembab

Selepas melakukan exfoliating, anda boleh gunakan pelembab yang alami. Antara pelembab yang alami adalah seperti minyak argan atau minyak kelapa.

Jika anda penggunakan lip balm, elakkan guna lips balm yang mengandungi bahan hyaluronic acid. Hyaluronic acid ini kesannya akan membuatkan bibir anda kering kembali dengan cepat. Bahan ini menarik kelembapan dari bibir anda.

3. Gunakan Lips Liner

Sebelum anda gunakan Lips Paint Matte pada bibir anda, gunakan Lips Liner pada permukaan bibir anda supaya bibir terlindung.

Kelebihan Lips Liner adalah Lips Paint Matte mudah ditanggalkan selepas guna. Tambahan, lips liner membantu supaya Lips Paint Matte tidak terkeluar dari bibir.

Bonus! Dengan menggunakan Lips Liner, Lips Paint Matte anda menjadi lebih lama. Bukan 4 jam, bahkan sehingga 8 jam!

Mudahkan nak guna Lips Paint Matte Malaysia dalam mekap seharian anda. Kami di sini adalah peminat Lips Paint Matte dan gunakan setiap hari untuk urusan harian. Samada untuk ke kolej, ke tempat kerja, untuk hadiri acara penting atau perjumpaan dengan klien. Lips Paint Matte sentiasa digunakan.

Mekap tanpa Lips Paint Matte Malaysia tidak sempurna. Jika anda mahukan produk berkualiti Lips Paint Matte Malaysia, klik di sini.

Share kan artikel ini atau klik save & bookmark supaya anda boleh jadikan rujukan pada masa hadapan!