BEZA BB CREAM DAN CC CREAM

3 Beza BB Cream dan CC Cream – Formula Dan Cara Guna

Beza BB Cream dan CC Cream yang ramai terlepas pandang. Pernahkan anda terbeli atau terjumpa di farmasi atau pusat kecantikan mengenai produk seperti BB Cream dan CC Cream. Tidak dinafikan, kedua-dua krim ini krim yang hebat dan menjadi pilihan wanita-wanita anggun diluar sana untuk menggunakannya.

Make Up Beauty Sticker by Mineral Botanica for iOS & Android | GIPHY

Namun yang demikian krim ini mempunyai perbezaan yang ketara dari segi fungsi dan cara pemakaiannya. BB Cream digunakan lebih kepada penjagaan kulit manakala CC Cream digunakan khas untuk pembetulan warna kulit.

Adakah krim ini boleh digunakan serentak pada satu-satu masa? Apakah perbezaan ketara BB Cream dan CC cream yang perlu anda tahu sebelum lakukan pembelian?

Jom teruskan pembacaan, saya akan kongsikan dengan lebih lanjut mengenai BB Cream dan CC Cream khas untuk anda.

Beza BB Cream dan CC Cream. Apa itu BB Cream?

Bb Cream Sticker by MAB Hair Cosmetics for iOS & Android | GIPHY

BB Cream ini sering dikaitkan dengan krim kecantikan atau seringkali dikaitkan dengan balm kecantikan. Kali pertama BB Cream dilancarkan dahulu adalah di Korea di mana ianya sangat popular sebelum menjadi hangat di serata dunia. Ulasan demi ulasan mengenai manfaat BB Cream ini menjadi kegilaan ramai orang!

Secara fundamental, BB Cream dihasilkan khas untuk memberi manfaat kepada kulit wajah. Manfaat ini boleh terdiri daripada perlindungan matahari untuk penghidratan untuk mengawal kawalan, bergantung kepada formula krim BB yang anda gunakan. Terdapat BB krim di luar sana untuk semua jenis kulit yang berbeza, termasuk  kulit berminyak dan  kulit kering .

BB Cream ini adalah produk serbaboleh @pelbagai fungsi yang anda boleh gunakan mengikut kesesuaian anda. Tambahan lagi, BB Cream menawarkan fungsi lebih baik dari Foundation. Dalam kata lain, jika anda nak lebih “kick” tanpa “over” dalam gunakan mekap, BB Cream adalah pilihan terbaik

Beza BB Cream dan CC Cream dan Foundation adalah foundation menutupi ketidaksempurnaan yang ada pada wajah. Manakala BB Cream mencantik dan menjaga wajah dengan mengekal-lembab wajah, kekal hidrasi serta menyediakan perlindungan kepada kulit wajah.

BAGAIMANA MENGGUNAKAN BB CREAM

Bila menggunakan cecair mekap seperti BB Cream, kami menggalakkan anda untuk menggunakan set “make up blender”. Say no to jari jemari. Penggunaan make up blender membuatkan kulit jadi lebih sempurna dan lebih bersih.

gunakan make up blender untuk dapatkan kesan lebih cantik

Picit beberapa amaun kecil ke dalam make up blender, kemudian rata dan sapukan ke atas kulit wajah anda. Tidak salah jika anda ingin gunakan jari anda tapi pastikan anda basuh bersih sebelum gunakan mekap! ( jari penyumbang utama jerawat dan jeragat di kulit )

Tidak kira samada anda gunakan kaedah guna seperti jari atau make up blender, pastikan anda ratakan BB Cream ini dari wajah sehingga ke kawasan leher anda. Produk BB Cream adalah mesra kepada semua warna kulit , tetapi pakai di muka sahaja tanpa menggunakan di leher akan membuatkan punya dua tona warna berbeza pula nanti. Ouch!

BILA NAK GUNAKAN BB CREAM

Beza BB Cream dan CC Cream dari pagi sampai ke malam, tiada waktu yang anda tidak boleh gunakan BB Cream. Walau bagaimana pun , BB Cream ini sangat berguna bila anda gunakan pada waktu siang apabila anda perlukan pelindung kepada wajah anda.

BB Cream sangat berguna di gunakan pada waktu pagi jika anda sedang rushing bersiap untuk ke tempat kerja atau aktiviti pagi. BB Cream punyai pelbagai guna. Anda boleh skip primer dan moisturizer dan gunakan satu produk sahaja. Mudah kan? Jika BB Cream anda tidak diformulasi khas dengan pelindung matahari,  anda boleh gunakan krim pelindung matahari atau moisturizer selepas gunakan BB Cream.

Sangat mudah, kan?

Dalam kata lain, penggunaan BB Cream ini sangat mesra hampir kepada semua wanita di luar sana. Tidak hairan bagaiman BB Cream boleh terus viral dan popular di Korea ketika mula dilancarkan!

PILIHAN BB CREAM UNTUK ANDA

Jika anda punyai wajah yang selalu kelihatan kusam dan tidak bermaya ( kelihatan penat selalu ) , atau wajah anda Nampak merah atau anda ingin pakai BB Cream setiap hari, saya syorkan anda untuk gunakan produk >>>>>>>>>Magic BB Cream<<<<<<<<<<

Krim BB ini diformulasikan dengan pigmen pewarna warna yang diselitkan dalam losyen ultra-ringan untuk membantu memulihkan penampilan kulit yang letih. Ia mempunyai empat tindakan dalam satu: ia menghidupkan semula rupa kulit yang letih, membetulkan penampilan kulit untuk kulit yang kelihatan rata-rata, menghidratkan kelembapan sepanjang hari, dan menyempurnakan rupa kulit anda.

APAKAH  CC CREAM ?

Anda telah lakukan pembacaan khas di atas mengenai BB Cream yang berfungsi untuk penjagaan dan kecantikan kulit. Beza BB Cream dan CC Cream, CC Cream berbeza pula. Ianya berfungsi khas untuk menutup ketidaksempurnaan yang ada di kulit.

Contoh seperti bintik-bintik hitam dan merah-merah di kulit.

Oleh kerana CC Cream menawarkan lebih banyak coverage berbanding BB Cream, kebanyakkan CC Cream lebih tebal dan punyai formula yang lebih berat. CC Cream diformulasi khas untuk kulit yang telah mengalami penuaan ( aging skin ) yang berfungsi untuk membantu melicinkan kulit dari garis halus dan kedutan.

Cuba fikirkan seperti pembetulan warna, begitulah juga fungsi CC Cream. Ianya menuetralisasikan ketidaksempurnaan kulit dengan membetulkan warna kulit. Berbanding anda menggunakan mekap pembetul warna atau concealer dan foundation, anda boleh gunakan satu produk yang boleh betulkan warna kulit anda iaitu CC Cream.

Bergantung pada jenis CC Cream yang anda guna, ianya juga boleh mencerahkan warna kulit anda dan menawarkan perlindungan dari cahaya matahari.

BAGAIMANA NAK GUNA CC CREAM?

Sebelum anda gunakan CC Cream, mulakan dengan membersih dan melembabkan kulit anda terlebih dahulu. CC Cream adalah produk cecair sama seperti BB Cream. Anda boleh gunakan samada jari atau makeup blender. Bergantung kepada keselesaan anda.

Pastikan mekap anda sekata supaya pada akhir mekap, ianya nampak cantik dan kemas. Samada anda gunakan tangan ( jari ) atau makeup blender, pastikan anda sapukan secara bulatan atau circular motion.

BILA NAK GUNA CC CREAM?

Beza BB Cream dan CC Cream, CC Cream digunakan apabila anda tidak mahu gunakan banyak mekap pada satu-satu masa. Jika anda rushing dan mahukan mekap segera, CC Cream adalah jawapannya

CC Cream punyai fungsi lebih meluas dari BB Cream. Oleh itu jika anda ingin menutup ketidaksempurnaan pada wajah seperti bintik-bintik hitam, CC Cream adalah pilihan terbaik.

Gunakan CC Cream pada hari yang anda biasa gunakan foundation. Ianya akan menjadi fungsi berganda-ganda. Cari CC Cream yang punyai perlindungan cahaya matahari supaya anda terlindung dan kekal cantik sepanjang hari.

BAGAIMANA MEMILIH CC CREAM

Apabila menggunakan CC Cream, cari formula yang lebih ringan dan berikan manfaat kepada kulit. Beza BB Cream dan CC Cream, kebanyakan CC cream yang ada di pasaran punyai tona shades yang berbeza. Pastikan anda pilih tona yang paling hampir dengan warna kulit anda.

Gunakan CC cream produk Magic CC Cream , yang anda boleh gunakan dengan berus mekap khas yang membantu mekap anda nampak lebih licin dan gebu di bahagian pipi anda.

Ianya mudah untuk digunakan, low maintenance dan membuatkan anda kelihatan anggun dan cantik sepanjang hari!

Anda telah sampai kepada penghujung artikel. Saya pasti anda telah boleh bezakan antara BB Cream dan CC Cream secara am. Bila nak guna, bagaimana nak guna dan produk apa yang anda boleh pilih.

Secara amnya, beza BB Cream dan CC Cream, CC Cream membantu dalam kesihatan dan kecantikan kulit anda. Anda boleh pilih mengikut kesesuaian dan keperluan kulit anda. Jika anda perlukan tips tambahana atau produk khas untuk BB Cream dan CC Cream , klik di sini! Kekal cantik bersama kami.